Септембар

 

У месецу септембру школске 2018/2019. године укупно је позајмљена 291 књига.

Највећи број књига позајмили су ученици V разреда (84 књиге), у стопу их прате ученици III разреда (80 књига), а на трећем месту налазе се ученици IV разреда са 48 позајмљених књига.

Титулу „најрашчитанијег“ одељења у овом месецу поделили су III/5 и V/4 са по 27 позајмљених књига.

Најактивнији читаоци, тачније читатељке у септембру биле су: Радојичић Славица V/4 (6 књига) и Стефановић Валентина V/5 (4 књиге) у предметној настави, а у разредној настави са 4 позајмљене књиге издвојила се Јовичић Дуња II/1.

Наставно и техничко особље школе у септембру је позајмило 16 књига.

 

ОКТОБАР

 

Укупан број позајмица у овом месецу веома је велики – 382. Најбројнији корисници у ученичкој популацији били су ученици II разреда (101 позајмица) и IV разреда (96 позајмица), а у вишој настави издвојили су се петаци са 67 позајмљених књига.

Најрашчитанијим одељењем месеца октобра проглашава се II/3 са 46 позајмљених књига.

Највећи број позајмица по ученику има ученица II/1 Дуња Јовичић са 8 позајмица у разредној настави, а у предметној настави Теодора Радојичић VIII/2 са 4 књиге.

Посебну похвалу заслужили су следећи ученици II/3 : Марија Видовић, Лазар Жунић, Бојана Лазаревић и Анастасија Сладаковић, јер су овог месеца сви позајмили по 5 књига.

Запослени у школи позајмили су укупно 13 књига.

 

НОВЕМБАР

 

Укупан број позајмица у овом месецу својеврстан је рекорд у протеклих годину и по дана, тј. од 1. 9. 2017. кад је место библиотекара преузела С. Благојевић-Бошковић. Тај рекорд износи 432 позајмице, а његовом постављању највише су допринели (као и у октобру) ученици II разреда (131 позајмица). За њима су трећаци са 78 позајмица, а на трећем месту је „виша“ настава: VI разред са 52 и V разред са 51 позајмљеном књигом.

У новембру је октобарску титулу најрашчитанијег одељења одбранило II/3 чак премашивши број позајмица из октобра – сад тај број износи 57 књига.

Што се тиче појединаца, титулу најактивнијег читаоца односно читатељке поделиле су у новембру Марија Видовић и Маша Вукмировић из II/3 са по 9 позајмљених књига. У предметној настави нешто већи број позајмица (4 књиге) има Анастасија Бајић V/5.

Запослени су у новембру позајмили укупно 17 монографских публикација.

Advertisements