Дана 15. 11. 2017. у свечаној сали ОШ „Коста Абрашевић“ одржана је традиционална манифестација „Ђачка песничка сусретања“. Домаћин и водитељ ове године била је књижевница Славка Грујичић, а заједно са њом у стиховима деце песника уживале су Љиљана Цмиљановић, секретар удружења Пријатељи деце Раковице, и библиотекарка Ана Јеловац.

Скуп је отворила библиотекарка школе Сања Благојевић Бошковић која је поздравила учеснике и чланице жирија, а потом је на бину изашла група ученика IV2 који су за ову прилику припремили пригодан програм: отпочели су песмом „У свету постоји једно царство“, одиграли веома забаван и духовит скеч „Побуна“, изрецитовали неколико краћих песама и на крају отпевали „Нек свуд љубав сја“. Публика их је наградила великим аплаузом.

Реч је узела књижевница Славка Грујичић и објаснила присутнима како је замишљено да ово такмичење изгледа. Након тога су ученици пријављени за ову манифестацију читали своје песме, а по завршеном читању жири се повукао на већање. Резултати жирирања стигли су врло брзо: прво место у конкуренцији млађих разреда освојила је Анђела Ињац IV2 песмом „Телефон“, а прво место у конкуренцији старијих разреда Немања Ивановић V2 као аутор песме „Тајна“. Ови ученици представљаће ОШ „Коста Абрашевић“ на општинском нивоу такмичења.

Затварајући сусрет различитих песничких генерација, школска библиотекарка честитала је победницима и изразила наду да ће идуће године број пријављених ученика бити много већи.

Advertisements