Ако се питаш где сам, рећи ћу само – на корак до савршенства. Свет око мене учи ме да под претњом опасности, зла и себичности, умножавам слике и мисли као бајке. А семе бајке посејали су у срце мог малог бића у данима одрастања и оно без престанка ниче, цвета и обнавља се. Кроз сан о срећи и чежњу за непознатом и далеком лепотом покушавала сам да разумем људе. Доброта и разумевање граде један нови свет. То фино ткање људских жеља и дела отпор је силама зла. Поход на Месец није само жеља између маште и стварности. Доживљаји и стремљења честитих и вредних људи нису фантазија већ узлет духа који све улепшава.

Они који се отисну мало више од овог земаљског и мрачног, виде оно што други и не слуте. Ко једном одшкрине срце и у њега прими машту, може да рашири своја крила високо, до неба и још даље. Оставиће за собом бездушан свет и одлетеће у загонетне даљине.

Раскрили крила што шире и узлети што више, чак до небеског плаветнила, обезобрази се у својој жељи да тражиш авантуру, гледај очима птице и певај гласом славуја.

Слушала сам једном давно бајку… Негде далеко иза девет брда… иза девет река … у далеким шумама расте усамљено дрво, а у његовим свиленим гранама савила је гнездо чаробна птица златног срца. Свако вече одлучно крећем да тражим то благо у златном срцу.

Доброта, пријатељство и разумевање у племенитој души чини да небо нема граница; то је смисао хуманог света и златна бајка о љубави.

Бројни маштари, сањари и песници бојили су својим речима слику најдивније баште људских дела. У таквом окружењу моје весело срце и лепа реч на корак су до савршенства.

 

Теодора Младеновић 7/5

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s